Predviđali mu propast: Šef smanjio sebi platu da poveća radnicima

Izvor: B92, 29.Sep.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predviđali mu propast: Šef smanjio sebi platu da poveća radnicima

Sijetl -- Den Prajs, šef "Gravity Payments" iz Sijetla, ponovo je iznenadio svoje radnike odlukom da im poveća plate.

Prajs je obećao da će svi radnici u novoj kancelariji Boise, do 2024. godine zarađivati platu od 70.000 dolara.

"Otvorili smo novu kancelariju i objavili da će naši radnici početi ovde da zarađuju 70.000 dolara", napisao je Prajs na Tviteru. "Tako sam zahalan što radim sa ovim neverovatnim timom", dodao je on, prenosi portal 021.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Kako je rekao, to znači da će svi radnici dobiti povećanje od 10.000 dolara i ta odluka na snagu stupa odmah.

Kancelarija Boise ranije je bila nezavisna kompanija koja se zvala "ChargeItPro", a "Gravity", kompanija za obradu kreditnih kartica, kupila je kao filijalu pre četiri godine. Te, 2015. godine, Prajs je odlučio da poveća platu svojih radnika. Rekao je da dodatni prihodi mogu značajno da utiču na emocionalno blagostanje neke osobe do trenutka kada zarađuje 75.000 dolara godišnje, piše "CBS News".

Tada je doneo odluku da poveća plate za svih svojih 120 zaposlenih u Sijetlu, tako što je smanjio svoju platu kako bi se to ostvarilo. Taj potez udvostručio je plate oko 30 njegovih radnika. Svi su mu predviđali brzu propast, međutim desila se sasvim suprotna stvar.

U prvih par meseci od svoje neverovatne odluke je imao problema, a onda je usledio totalni preporod. Nakon što je doneo ovu odluku morao je da iznajmi svoj kuću kako bi dobio dodatne prihode za privatne troškove. Međutim, njegova neverovatna nesebičnost se isplatila a profit kompanije se udvostručio.

Prajs je inspirisao kasnije i druge poslovne lidere da učine isto.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEVEROVATNA ODLUKA Šef smanjio sebi platu da je poveća radnicima

Izvor: Blic, 29.Sep.2019

Den Prajs, šef "Gravity Payments" iz Sijetla, ponovo je iznenadio svoje radnike odlukom da im poveća plate. Prajs je obećao da će svi radnici u novoj kancelariji Boise, do 2024. godine zarađivati platu od 70.000 dolara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.