Poslanici u Skupštini o pretnjama Vučućevoj deci

Izvor: RTS, 26.Jul.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici u Skupštini o pretnjama Vučućevoj deci

Poslanici Skupštine Srbije pozvali su nadležne državne organe da, u skladu sa zakonima, najoštrije kazne osobu koja stoji iza profila koji je na "Tviteru" uputio pretnje deci predsednika Srbije.
Predsednica Skupštine Maja Gojković je iz poslaničke klupe rekla da kada mržnja nadvlada razum onda se dešavaju situacije da stižu uvrede na račun >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dece političara, u ovom slučaju predsednika Republike, i da to postaje ubičajeno.

"Još je gore što je jedan deo društva nastavio da ćuti, nije smogao snage da osudi ono što se dogodilo ćerki predsednika države", rekla je Gojkovićeva koja je konstatovala da je osoba koja je uputila pretnje koristila monstruozan rečnik.
Kako je rekla, ovo je rat između normalne, zdravorazumske Srbije sa monstrumima, dodajući da Ministarstvo unutrašnjih poslova, bezbednosne organizacije, agencije i pravosuđe moraju da pronađu ko stoji iza te poruke.
Socijalistička partija Srbije i svi njeni poslanici osuđuju ovakav gnusan čin i iživljavanje nad decom, rekao je zamenik šefa poslanika te stranke Neđo Jovanović, navodeći da to prevazilazi političku borbu.
"Dobro je što osuda kreće iz parlamenta kako bi se javnost probudila. Svi iz SPS-a najoštrije osuđujemo jedan takav besomučni kriminalni akt u kojem su žrtve oni koji ne bi smeli to da budu", rekao je Jovanović.
Poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski kaže da "svako zna na šta je spreman onaj ko vam opsuje i uvredi žensko dete, a da onaj ko to uradi, s druge strane, zna šta treba da očekuje od onog čije je dete uvredio".
"Uz svo divljenje Aleksandru Vučiću da ovo trpi pozivam pravosudne organe kada ovaj kreten dođe njima na meru da ne smeju imati nikakve milosti. Ako pokažu zrnce milosti bojim se da će drugi morati da uzmu pravdu u svoje ruke", rekao je Komlenski.
Poslanik SNS Aleksandar Marković rekao je da Savez za Srbiju, odnosno predstavnici te koalicije Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović nisu našli za shodno da se ni na jedan način odrede i osude jedan od najmonstruoznijih tvitova koji poziva na progon linč i silovanje dece predsednika Aleksandra Vučića.
Marković je rekao da je to tvit jednog od pripadnika Saveza za Srbiju i upitao dokle više.
Poslanica SNS Ljiljana Malušić ocenila je da je reč o najstrašnijem napadu na decu predsednika Vučića, i to kao posledica, kaže, rušilačke kampanje Đilasa, Jeremića i Obradovića koji, kako kaže, godinama vode. 
Osuda je stigla i od njene stranačke koleginice Jelene Žarić Kovačević koja smatra da se na osnovu tog tvita vidi sa "kakvim ljudima imamo posla" i da mnoge "boli" Vucicćeva pobeda na izborima, kao i svi njegovi uspesi.
Poslanik SNS Srbislav Filipović pitao je da li je sramota one koji ćute dok se ćerki predsednika preti silovanjem, a sinu ubistvom.
Poslanicima se u pozivu nadležnim organima pridružio i predsedavajući Veroljub Arsić, navodeći da je za njega ovakav način preko društvenih mreža kukavički čin. "Ne može ni na koji način da se opravda i da prođe nekažnjeno", rekao je Arsić.
Šef poslaničke grupe SDPS Milorad Mijatović je u ime svojih poslanika osudio sve što se dogodilo, rekavši da to prevazilazi sve granice normalnosti.
"Pridružujem se svim narodnim poslanicima da država reaguje i da oni koji su to napisali imaju posledice zbog toga", rekao je Mijatović.
Poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta rekla je da oni osuđuju takvo ponašanje, kao i svi zdravorazumski ljudi i zatražila od nadležnih organa da se najhitnije nađe autor tog sramnog teksta, najhitnije procesuira i da se javnost obavesti da je ozbiljno kažnjen. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.