Pokémon Go već popularniji od Tindera, uskoro pobeđuje i Twitter

Izvor: NovaEnergija.net, 12.Jul.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokémon Go već popularniji od Tindera, uskoro pobeđuje i Twitter

Pet dana nakon lansiranja Pokémon Go, AR igre u kojoj lovite Pokemone na vašem telefonu ali stavljajući ih u stvarne životne lokacije, uspeh je ogroman.
Ogroman uspeh, znači zapravo da je već sustigla neke od najvećih društvenih mreža, barem što se tiče Androida. Prema statistici kompanije SimilarWeb, igra je instalirana na 5,16% svih Android uređaja u SAD do 8. jula.
SimilarWeb je napravio uporednu analizu sa nekim od najpopularnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << Android aplikacija. Od 8. jula, Pokemon Go instaliran je da na duplo više Android uređaja u SAD, nego aplikacija za upoznavanje Tinder.

Još jedan zapanjujući podatak govori da je Pokemon Go velik koliko i Twitter, po broju dnevnih aktivnih korisnika.
Preko 60% onih koji su preuzeli aplikaciju u SAD koriste je svakodnevno, što znači da oko 3% SAD Androdi populacije su korisnici aplikacije. Ovaj pokazatelj stavio je Pokemon Go rame uz rame sa Twitterom i za nekoliko dana, aplikacija će sigurno imati više dnevnih aktivnih korisnika nego ova popularna društvena mreža“, kaže Džozef Švarc, SimilarWeb u svom blogu.
Ova igrica troši i mnogo vremena svojim korisnicima, više od 43 minuta dnevno, što je više nego dnevno korišćenje WhatsAppa, Instagrama, Snapchata i Facebook Messengera.

Pokemon Go je i dalje veoma nova igrica, tako da se ovi brojevi svakako mogu menjati vremenom, ali da je “zaludela” mobilni svet za veoma kratko vreme, to je svakako tačno.
Kontroverze već postoje, prvenstveno zbog bezbednosti, jer na ulicama šetaju ljudi gledajući u svoje telefone i hvatajući Pokemone, što je dovelo do izazivanja saobraćajne nesreće.

Izvor: mashable.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.