Izvor: RTS, 01.Dec.2022, 01:19

Ostavka u Bakingemskoj palati zbog rasističkih komentara

Počasna članica osoblja Bakingemske palate Suzan Hasi podnela je ostavku pošto je više puta pitala tamnoputu humanitarku Ngozi Fulani odakle je "zaista" došla. Rasizmu nema mesta u našem društvu, poručio je portparol princa Vilijama.
Ngozi Fulani, koja vodi dobrotvornu organizaciju za žrtve porodičnog nasilja, napisala je na Tviteru da je na opasku da se njena ustanova nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Londonu, članica osoblja S. H. uporno pitala: "Ne, ne, iz kog dela Afrike ste vi došli?".

Portparol princa Vilijama rekao je da "rasizmu nema mesta u našem društvu", prenosi Bi-Bi-Si.
"Komentari su bili neprihvatljivi i tačno je da se dotična osoba odmah povukla", saopštio je portparol.
Lejdi Hasi (83) bila je bliska osoba od poverenja pokojne kraljice i pratila je na sahrani vojvode od Edinburga prošle godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

JOŠ JEDAN RASISTIČKI SKANDAL U BAKINGEMSKOJ PALATI Članica osoblja podnela ostavku nakon sramnih komentara

Izvor: Blic, 01.Dec.2022

Počasna članica osoblja Bakingemske palate Suzan Hasi podnela je ostavku nakon incidenta u kojem je više puta pitala tamnoputu Ngozi Fulani, koja vodi dobrotvornu organizaciju za žrtve porodičnog nasilja, iz koje je zemlje „došla“, uprkos upornim tvrdnjama Furlani da je britanska državljanka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.