Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeni konačni rezultati referenduma u Kataloniji

BARSELONA - Katalonska regionalna vlada objavila je konačne rezultate referenduma o nezavisnosti prema kojima je 90,18 odsto građana od izašlih na referendum glasalo za odvajanje od Španije.

Na referendumu je glasalo 2.286.217 osoba od ukupno 5,3 miliona Katalonaca sa pravom glasa.

Za otcjepljenje je tako glasalo 2.044.038 glasača.

Podaci objavljeni na Twitter profilu vlade Katalonije, takođe pokazuju da je 7,83 odsto Katalonaca ili 177.544 glasalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << protiv nezavisnosti, prenosi Reuters.

Iz Madrida i dalje ne priznaju referendum koji su proglasili neustavnim.

Ustavni sud Španije donio je u četvrtak odluku o suspenziji sjednice katalonskog parlamenta na kojoj se očekivalo da lokalni lideri jednostrano proglase nezavisnost Katalonije od Španije, i upozorio da će vodeći ljudi katalonskog parlamenta biti suočeni sa krivičnom odgovornošću ukoliko budu ignorisali sudsku odluku.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KONAČNI REZULTATI Katalonska vlada saopštila kako su glasali građani

Izvor: Blic, 06.Okt.2017

Katalonska regionalna vlada objavila je konačne rezultate referenduma o nezavisnosti prema kojima je 90,18 odsto građana od izašlih na referendum glasalo za odvajanje od Španije...Na referendumu je glasalo 2.286.217 osoba od ukupno 5,3 miliona Katalonaca sa pravom glasa...Za otcepljenje je tako glasalo...

Nastavak na Blic...

Španija: Protest protiv secesije, mitinzi za dijalog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2017, 08:24

Hiljade Španaca okuplja se na trgu u centru Madrida, kako bi iskazali svoju podršku ujedinjenoj Španiji i protestovali zbog zahteva za otcepljenje Katalonije...Plasa de Kolon pretvoren je u more španskih zastava, a neki od demonstranata skočili su u fontanu na tom trgu i počeli da plešu, prenosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.