OGLASIO SE AMERIČKI AMBASADOR: Evo šta kaže nakon sastanka u Prištini o ZSO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2023, 15:01

OGLASIO SE AMERIČKI AMBASADOR: Evo šta kaže nakon sastanka u Prištini o ZSO (FOTO)

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer nakon današnje diskusije o ZSO u zgradi ambasade, naveo je da će SAD nastaviti da se zalažu za sporovođenje svih obaveza iz dijaloga.

On je na Tviteru zahvalio svima koji su učestvovali na današnjem sastanku o Zajednici srpskih opština i podelili svoje stavove o tom pitanju.

- Danas smo održali diskusiju u zgradi ambasade SAD u Prištini o Zajednici opština sa srpskom većinom. Zahvalni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo različitim prisutnim zainteresovanim stranama što su podelili svoje stavove i stručnost. Nastavljamo da se zalažemo za sprovođenje svih obaveza iz dijaloga - rekao je Hovenijer.

Today we held a listening session @USEmbPristina on the Association of Serb-majority Municipalities. Grateful to the diverse stakeholders present for sharing their views and expertise. We continue to advocate for implementation of all Dialogue commitments. pic.twitter.com/5MSwKMzE89

— Ambassador Jeff Hovenier (@USAmbKosovo) January 31, 2023

Na današnji sastanak u Ambasadi SAD bili su pozvani predstavnici Predsedništva Kosova i Vlade, lideri partija, diplomate i članovi civilnog društva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ambasador Velike Britanije u Prištini: Kosovo se obavezalo na formiranje ZSO, nije reč o monoetničkoj enklavi

Izvor: Blic, 31.Jan.2023

Ambasador Velike Britanije u Prištini Nikolas Abot, pozdravio je diskusiju o Zajednici srpskih opština (ZSO) koju je danas organizovao američki ambasador Džef Hovenier u ambasadi SAD u Prištini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.