Izvor: S media, 03.Maj.2013, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novost na Tviteru: Proverite kako je danas svet raspoložen

Pomoću njega se analizira 50 miliona tweetova svaki dan pa se zavisno od toga sadrže li reči koje upućuju na to da su pitanju vesele, tužne ili neutralne objave stvara slika raspoloženja u svetu ili tačnije, korisnika ove društvene mreže.

Dr. Chris Danforth sa Univerzieta Vermont, jedan od dvojice naučnika koji stoje iza projekta, izjavio je: "Novinari, akademici, službenici, bilo ko može posetiti stranicu i videti kakav utisak svetski događaji ostavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na globalnom nivou".

Projekt je zaživeo nakon što se mesecima rangiralo 10.000 reči na 12 jezika na osnovu njihove "emotivne temperature", pri čemu im je pridodan određeni koeficijent.

Brian Tivnan, istraživač iz Mitre Corporationa pojasnio je: "Hedonometar pokazuje puls društva".

Izvor: ITvesti, S media foto: www.hedonometer.org
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.