Novi američki ambasador u Prištini položio zakletvu

Izvor: RTS, 28.Nov.2018, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi američki ambasador u Prištini položio zakletvu

Filip Kosnet je položio zakletvu kao novi američki ambasador u Prištini, objavila je večeras otpravnica poslova u Ambasadi SAD u Prištini Kolin Hajlend na svom nalogu na "Tviteru".
Kosnet, koji će na mestu ambasadora SAD u Prištini zameniti Grega Delavija, predstavio se na video-snimkom, koji je objavila američka ambasada, navodeći da raznolikost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << može da nas kulturno obogati i inspiriše na inovativna rešenja nacionalnih problema.

"I verujem da zajednice i pojedinci moraju da iskreno razmotre svoju prošlost kako bi zajedno gradili svetlu budućnost", poručio je Kosnet na video-snimku.
Istakao je i da je pre 15 godina služio u američkoj diplomatskoj misiji u Prištini.
"Sada imam čast da se vratim kao ambasador kako bih pomogao da se ojača blisko prijateljstvo između naše dve velike zemlje", rekao je Kosnet.
Naglasio je da se on i njegova supruga Alison raduju upoznavanju KiM i sticanju prijatelja iz svih zajedica.
"Želimo da čujemo vaše ideje o tome kako Kosovo i Amerika mogu da sarađuju u brojnim oblastima: poslovanju, vladavini prava, bezbednosti, obarazovanju i mnogim drugim. Alison i ja se, takođe, nadamo da ćemo tokom našeg boravka ovde razgovarati o iskustvu življenja u multikulturalnom, multietničkom, verski raznolikom društvu: nečemu što naše dve zemlje dele", naveo je Kosnet.
Na kraju video-snimka, i na srpskom i na albanskom jeziku zahvalio je svima koji su ga pogledali, uz poruku da se nada skorom viđenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi ambasador SAD na Kosmetu " Kosnet VIDEO

Izvor: B92, 28.Nov.2018

Priština -- Filip Kosnet je položio zakletvu kao novi ambasador SAD u Prištini, objavila je otpravnica poslova u Ambasadi SAD u Prištini Kolin Hajlend na Tviteru...Kosnet, koji će na mestu ambasadora SAD u Prištini zameniti Grega Delavija, predstavio se na video snimku, koji je objavila američka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.