NEVEROVATNO: Ovi roboti će pomoći deci ometenoj u razvoju

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO: Ovi roboti će pomoći deci ometenoj u razvoju

Saznajte kako...

Pčelice se kreću po raznim površinama uz pomoć komandi, a mališani uz njih mogu da nauče najrazličitije pojmove.

Roboti pčelice stigli u sve škole za decu sa smetnjama u razvoju! 😊 👉👉👉 https://t.co/oRTm3fhJSp

Akcija Pčelice realizovana je u sklopu Škole dobrih ljudi a povodom nacionalnog dana davanja koji se obeležava 9. oktobra na dan rođenja Mihajla Pupina. #filantropija pic. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << twitter.com/qpqhoczqO2

— Fondacija Divac (@FondacijaDivac) 22. новембар 2019.

Svih 48 obrazovnih ustanova u zemlji za decu sa smetnjama u razvoju ubuduće će na časovima imati male pomoćnike - pčelice robote koji će mališanima omogućiti zanimljivije učenje, a nastavnicima priliku da na zdrav i uzbudljiv način pridobiju pažnju svojih đaka.

Reč je o humanitarnoj akciji "Bitka za znanje" u kojoj je za nekoliko meseci prikupljeno 6 miliona dinara za nabavku modernih učila, odnosno pčelica robota.

U pitanju su roboti u obliku pčele uz pomoć kojih se na inovativan i kreativan način uče slova, brojevi, predmeti, životinje, matematika, priroda, jezik ili bilo koja druga oblast koju nastavnik osmisli.

Pčelice se, uz određene komande, kreću po različitim površinama od cerade na kojima su odštampani kvadrati veličine 15x15 centimetara. U kvadratićima se nalaze slova, brojevi ili različiti oblici a, uz dečju maštu ili predlog nastavnika, pčelica može da ima najrazličitije putanje.

Koordinator projekta, Nebojša Glišić kaže da su pčelice obezbeđene za sve ustanove za decu sa smetnjama u razvoju i da je akcija završena relativno brzo.

- Projekat smo započeli pre nekoliko meseci kada smo došli na ideju da bi trebalo da pomognemo tim školama. Uzeli smo u obzir različite robote, i ponudili ih nekim od nastavnika. Oni su nam rekli da je pčelica robot koji bi mogao da zadovolji potrebe škole i nastave cenom i mogućnostima - kaže Glišić.

On navodi da je akcija bila uspešna, te da su u roku od mesec i po dana uspeli da prikupe novac neophodan za setove robota koji će biti donirani svim školama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.