Koje bi poruke na Tviteru slala Bogorodica?

Izvor: B92, 22.Dec.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koje bi poruke na Tviteru slala Bogorodica?

Sa približavanjem najradosnijeg praznika među hrišćanima, Božića, koji katolici slave 25. decembra (po Gregorijanskom kalendaru), jedan francuski sveštenik otvorio je nalog na Tviteru u ime Bogorodice kako bi "malo osavremenio veru".

"Dva sata hoda sa stomakom do zuba... Ne mogu više!", "Dobro se drži ovaj mališa", samo su neke od poruka koje je duhovita Devica Marija postavila na društvenoj mreži.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na svom nalogu, na kom se mogu naći kvizovi, dnevne meditacije, video-snimci i šaljivi tvitovi, Bogorodica zapisuje događaje sa svog četvoronedeljnog putovanja od Nazareta do Vitlejema, gde će se Isus roditi.

"Dogovorila sam se sa Josifom da se malo odmorimo u Emausu. Tu postoji jedna fina prodavnica polovne robe", navodi ova izmišljena Marija kojoj, dva milenijuma kasnije, ne promiče nijedan od aktuelnih problema s kojima se čovečanstvo suočava.

"Sto pedeset kilometara peške do Vitlejema, šta mi je to trebalo? Teši me jedino to što je ekološki ispravno", navodi Bogorodica u jednom od svojih tvitova poslatih ranije ovog meseca.

Sa 370 sledbenika, Bogorodičin nalog je privukao pažnju koju sveštenik Fransoa Šaserio nije očekivao kada ga je kreirao.

On sada planira da svoju inicijativu ponovi i iduće godine i učini je još zanimljivijom: "Namera je da se vernici na zabavan način upoznaju sa Božićem".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Urnebesno: Šta bi tvitovala Bogorodica na putu ka Vitlejemu?

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2015

Sa približavanjem najradosnijeg praznika među hrišćanima, Božića, koji katolici slave 25. decembra (po Gregorijanskom kalendaru), jedan francuski sveštenik otvorio je nalog na Tviteru u ime Bogorodice kako bi "malo osavremenio veru"..."Dva sata hoda sa stomakom do zuba.. Ne mogu više!", "Dobro...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sveštenik otvorio nalog na Tviteru za Bogorodicu

Izvor: Radio 021, 23.Dec.2015, 09:20

Jedan francuski sveštenik otvorio je nalog na Tviteru u ime Bogorodice da bi "malo osavremenio veru"...Sa približavanjem Božića, najradosnijeg praznika među hrišćanima, koji katolici slave 25. decembra po Gregorijanskom kalendaru, sveštenik Fransoa Šerio otvorio je nalog i odmah privukao 370...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.