Ko je Kobos, pas koji je na Twitteru zamenio plavu pticu?!

Izvor: Svet plus, 08.Apr.2023, 10:57

Ko je Kobos, pas koji je na Twitteru zamenio plavu pticu?!

Da li znate ko je Kobos, pas koji je na Twitteru zamenio plavu pticu?! Krajem prošle godine vlasnica voljenog psa objavila je da je Kabosu jako bolesna i da je njeno stanje veoma opasno...

Ukoliko ste bili na Twitteru, mogli ste da primetite da, umesto plave ptice, prepoznatljivog logotipa ove društvene mreže, u levom uglu ekrana stoji pas, i to popularni >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Dodž iz internet mimova.

Ovaj pas he je postao mim i zaštitno lice jedne kriptovalute, a ima svoj Instagram profil i zove se Kabosu. Pas živi u Japannu i rase je šiba inu.

Krajem prošle godine vlasnica voljenog psa objavila je da je Kabosu jako bolesna i da je njeno stanje veoma opasno.

Međutim, iako boluje od hronične leukemije, ovaj 17-godišnji pas uspeo je da pobedi bolest.

Pas je postao poznat 2010. kada je fotografija sa preklopljenim šapama i radoznalog izraza lica postala viralna na Redditu, Tumblru i 4Chanu.

Tada je stvoren talas mimova kojima su se zabavljali korisnici društvenih mreža i Kabosu je postala neverovatno popularna.

Popularnost joj je porasla 2013. kada su dva programera predstavila alternativnu kriptovalutu pod nazivom dodžkoin kao odgovor na bitkoin.

Kabosu danas ima 445.000 pratilaca na Instagramu. Sama vlasnica psa izjavila je kako nije mogla ni da pretpostavi kakav će uticaj na internet imati fotografija koju je napravila.

Još uvek nije objašnjeno zašto je Kabosu došla umesto poznate plave ptice Twittera i koliko će tu ostati, a korisnici ove platforme uveliko pišu da iza dodžkoina stoji Ilon Mask, vlasnik ove mreže.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.