Kako do akcija Twitter-a za koje postoji ogromno interesovanje?

Izvor: Blic, 18.Feb.2014, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako do akcija Twitter-a za koje postoji ogromno interesovanje?

Ana Mihajlović, analitičar kompanije FXLider izjavila je da je Twitter trenutno jedna od najprivlačnijih firmi na svetu za investiranje. FXLider specijalno svim čitaocima Blica poklanja 50 dolara za početak trgovanja akcijama Twitter-a i drugih tehnoloških kompanija na svetskoj berzi.

’Teško je poverovati da je prošlo samo tri meseca od kad je Twitter >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izašao na berzu uz cenu od $46 po akciji. U nedeljama koje su usledile cena akcija dostigla je skoro $74 uz rast od 60.87%. Prijavljeni prihod za poslednji kvartal 2013. godine dostigao je 242.7 miliona što je predstavljalo bolji rezultat od očekivanog ( $217.8 miliona) i više nego duplo veći ( 116%) u odnosu na isti period pre godinu dana’ – kaže Mihajlović.

Ukoliko ste zainteresovani prijavite se ovde.

Ona napominje da je Dick Costolo, CEO Twitter-a uspeo da zadrži i poveća interes investitora tako da je prihod ove kompanije više nego dupliran u toku poslednje godine i pored toga što jasna strategija kada je profit u pitanju nije postojala.

Twitter je osnovan u martu 2006. godine. Sajt je lansiran u julu 2006. godine i do danas je dostigao preko500 miliona korisnika. Osnovna ideja je bila da se omogući pojedincima da pošalju sms poruku grupi ljudi. Ime originalnog koncepta bilo je "twttr." I ako je u početku bila deo Odeo kompanije, od aprila 2007. godine posluje samostalno. Danas je Twitter jedan od deset najposećenijih web sajtova sa preko 1.6 milijardi pretraživačkih zahteva u toku dana. Po vrednosti tržišne kapitalizacije, prihodima koji rastu i kulturnom uticaju spada u jednu od najuspešnijih startup kompanija svih vremena.

Popularnost celog koncepta, pa time i kompanije, rapidno je rasla. Tokom popularnih sportskih i drugih manifestacija ovaj način komunikacije i prenosa informacija pokazao se kao jedan od najpopularnijih. Primera radi tokom FIFA 2010 svetskog kupa broj twittova u sekundi dostizao je i do 3,000 u nekim momentima.

’Inicijalna javna ponuda (IPO)Twitter-a održana je 6.11.2013. i bila je najveća od svihtehnoloških kompanija nakon Facebook-a. Ponuđena cena akcija bila je $23 a Twitter je uspeo da proda 70 miliona akcija po $26. IPO su vodili Goldman Sach zajedno sa Morgan Stanley i JPMorgan Chase’ – kaže Mihajlović.

Izlazak na NYSE logičan je potez nakon 6 godina uspešnog poslovanja ove društvene mreže. Od njenih početaka kroz razne promene uključujući i rukovodeći kadar izgrađeno je uspešno reklamno poslovanje kao i mreža od preko 500 miliona korisnika.

’Ipak, treba napomenuti da Twitter najveći deo svojih prihoda troši na istraživanje i razvoj. Godišnji troškovi istraživanja i razvoja Twittera iznosili su 42% od troškova Facebook-a, medjutim ukupan prihod Facebook-a je 12 puta veći od Twittera. Ova činjenica izazvala je kritike javnosti, međutim na duže staze i pored umanjene profitabilnosti moglabi da donese prednost u odnosu na ostale tehnološke kompanije. ’ –navodi Ana Mihajlović.

Ovo su sve razlozi koji akcije ove kompanije čine izrazito privlačnim investitorima.

Uključite se i Vi u trgovanje akcijama Twitter-a i drugih tehnoloških kompanija na svetskoj berzi i iskoriste svakodnevne prilike kako biste ostvarili što veću zaradu. FXLider svim čitaocima Blica poklanja 50 dolara pravog novca za početak trgovanja.

Ukoliko ste zainteresovani prijavite se ovde.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.