Jevtić: Policija dvaput zaustavila i potom vratila autobuse iz Štrpca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2022, 19:54

Jevtić: Policija dvaput zaustavila i potom vratila autobuse iz Štrpca

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić naveo je večeras da nisu tačne tvrdnje iz saopštenja kosovske policije da nije zaustavila građane iz te opštine, koji su krenuli na protest u Rudaru, i istakao da su autobusi zaustavljeni u dva navrata i potom vraćeni nazad.

Jevtić je u objavi na Tviteru naveo da je u prvom zaustavljanju kosovska policija napisala kaznu za topograf.

"Istina o tome da KS policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 'nije zaustavila i vratila autobuse iz Štrpca' je jednaka istini da je danas u Rudaru bilo '1.500 Srba na protestu'. Autobusi su najpre zaustavljeni kod fabrike 'Silkapor', gde je napisana kazna za topograf", naveo je Jevtić.

Naglasio je da su posle 100 metara autobusi ponovo zaustavljeni, odakle su vraćeni nazad za Štrpce.

"Opet se traže sva dokumenta, kreće legitimisanje putnika, i potom pretres autobusa da 'slučajno nema nekog oružja'. Policija zatim kaže da autobusi ne mogu da nastave jer 'linija nije registrovana'. Autobusi su se vratili u Štrpce oko 11.30 sati. Šlag na tortu - saopštenje KP", napisao je Jevtić.

Kosovska policija danas je saopštila da je protest u Rudaru na severu Kosova i Metohije završen mirno i bez incidenata i da se na njemu okupilo oko 1.500 ljudi.

Policija je, kako je prenela Koha, negirala da je zaustavila autobuse sa građanima koji su želeli da odu na protest u Rudare.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dalibor Jevtić: Policija dvaput zaustavila i potom vratila autobuse iz Štrpca

Izvor: 24sedam.rs, 22.Dec.2022

Jevtić je u objavi na Tviteru naveo da je u prvom zaustavljanju kosovska policija napisala kaznu za topograf

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.