Iz Beograda do Orašca litija duga 70 kilometara

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2020, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Beograda do Orašca litija duga 70 kilometara

Litiji je prethodio skup podrške srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i u svim srpskim zemljama. Za razliku od prethodnih sedmica kada se okupljanje završavalo šetnjom do neke od prestoničkih crkava, gdje je održavan moleban, ovog puta će 50 najodvažnijih krenuti u litiju do Orašca, dugu 70 kilometara.
#litija stigla ispred Crkve Cara Konstantina i Carice Jelene na Vozdovcu. Ovde se mi pozdravljamo sa ucesnicima litije, oni nastavljaju peske do Orasca. Tamo stizu sutra u 20h. #nedamosvetinje pic.twitter.com/016YNxaNlL
— Maja Vukas (@M2aja) February 14, 2020  
Sretenjsku litiju organizuje Studentski klub Pravnog fakulteta i studenti Univerziteta u Beogradu, uz podršku Planinarskog društva "Radočelo"-UŠĆE, rodoljubivih udruženja i sportskih društava. Studentski klub je ranije saopštio da se litija održava sa blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. Dolazak u Orašac očekuje se u 20.00 časova na Sretenje, kada će biti služen moleban.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

HEROINE IZ ZETE KRENULE NA LITIJU: Bliznakinje svojim govorom ODUŠEVILE SVE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2020

Ognjen i Miloš pokrenuli pravu lavinu..Kada su u utorak Ognjen Maraš i Miloš Ajković krenuli na svoje hodočašće iz Beograda ka Podgorici i odlučili da za 12 dana pešice pređu više od 500 kilometara, niko nije mogao ni da zamisli šta će sve njihov potez sa sobom povući i ko će još krenuti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.