Hakeri Islamske države provalili u nalog centralne komande SAD na Twitter

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri "Islamske države" provalili u nalog centralne komande SAD na Twitter

13.01.2015. -

Članovi ekstremističke organizacije "Islamska država" navodno su provalili u nalog centralne komande Oružanih snaga SAD na Twitter. Tamo se pojavio natpis "Kiberkalifat" - tako se naziva hakerska grupa koja podržava "Islamsku državu". Militanti tvrde da će nastaviti sajber rat. U ovom trenutku nalog nije aktivan.

Ekstremisti su obećali da će objaviti dokumenta zaplenjena iz baze podataka Pentagona. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Između ostalih, na socijalnoj mreži su se pojavili dokumenti vezani za Severnu Koreju i Kinu, kao i informacije o američkim vojnicima. 

Izvor: Glas Rusije, foto: © Flickr.com/ magerleagues/cc-by-sa 3.0    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Hakiran Twitter profil Centralne komande SAD

Izvor: SandzakPress.net, 13.Jan.2015

Amerija – U zvanični Twitter nalog Centralne komande Sjedinjenih Američkih Država (Centcom) upali su hakeri, koji tvrde da rade za borce Islamske države (IS). Hakeri su u ponedjeljak na Twitter profilu Centcoma objavili prijetnje i poručili: „Američki vojnici, mi dolazimo, čuvajte leđa. Islamska...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.