Evro-poslanik:Svinjskim glavama zaustaviti  migrante

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2016, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro-poslanik:Svinjskim glavama zaustaviti migrante

Mađarski poslanik u Evropskom parlamentu Đerđ Šoflin predložio je da se na granicama Mađarske postave svinjske glave koje bi trebalo da navedu migrante da odustanu od pokušaja ulaska u tu zemlju.

Vlada u Budimpešti je u poslednje vreme kritikovana zbog svog oštrog stava prema prihvatu migranata, a nedavno su na društvenim mrežama objavljene fotografije na kojima se vide strašila na granici, koja bi trebalo da odbiju migrante, piše britanski "Independent".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Odgovarajući na kritike povodom taktika te vrste, Šoflin, inače član desničarske stranke Fides, napisao je na Tviteru: "Prikaz ljudskih lica je nešto što je u islamu zabranjeno... svinjske glave bi ih efikasnije odbile".

Na to mu je Endrju Štrelajn iz organizacije "Hjuman Rajts Voč" odgovorio: "Vaše reči su odvratne. Tako nešto bih očekivao od nekih anonimnih neonacističkih trolova, ali vi ste poslanik u Evropskom parlamentu, pa se tako i ponašajte".

Mađarska je na svojim granicama postavila ogradu da bi sprečila ilegalni ulazak migranata, a od 177.135 zahteva za azil tokom 2015. godine, mađarske vlasti su odobrile samo 146, pokazuje zvanična statistika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Svinjske glave na granicu, da migranti odustanu..."

Izvor: B92, 22.Avg.2016

Mađarski poslanik u EP Đerđ Šoflin predložio je da se na granicama Mađarske postave svinjske glave da bi navele migrante da odustanu od ulaska u tu zemlju...Vlada u Budimpešti je u poslednje vreme kritikovana zbog svog oštrog stava prema priihvatu migranata, a nedavno su na društvenim mrežama...

Nastavak na B92...

"Svinjske glave na granicu, da migranti odustanu"

Izvor: OkRadio.rs, 22.Avg.2016

Mađarski poslanik u EP Đerđ Šoflin predložio je da se na granicama Mađarske postave svinjske glave da bi navele migrante da odustanu od ulaska u tu zemlju. Vlada u Budimpešti je u poslednje vreme kritikovana zbog svog oštrog stava prema priihvatu migranata, a nedavno su na društvenim mrežama...

Nastavak na OkRadio.rs...

Poslanik: Svinjske glave na granicama odvratiće migrante

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2016

BUDIMPEŠTA - Mađarski poslanik u Evropskom parlamentu Ðerđ Šoflin predložio je da se na granicama Mađarske postave svinjske glave koje bi trebalo da navedu migrante da odustanu od pokušaja ulaska u tu zemlju...Vlada u Budimpešti je u posljednje vrijeme kritikovana zbog svog oštrog stava prema...

Nastavak na Nezavisne Novine...

SKANDALOZAN PREDLOG MAĐARSKOG POLITIČARA: Stavite svinjske glave na granicu da migranti odustanu

Izvor: Kurir, 22.Avg.2016

...Vlada u Budimpešti je u poslednje vreme kritikovana zbog svog oštrog stava prema priihvatu migranata, a nedavno su na društvenim mrežama objavljene fotografije na kojima se vide strašila na granici, koja bi trebalo da odbiju migrante, piše britanski "Independent"..Odgovarajući na kritike povodom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.