Izvor: Luftika.rs, 16.Feb.2021, 21:49

Etna ponovo divlja: lava urušila deo kratera (VIDEO)

Danas je vulkan Etna doslovno eksplodirao, drugi put ove godine vulkan je pokazao svoju ćud.
Current state of #Etna volcano eruption in Sicily, Catania pic.twitter.com/IpQQXRD5UY
— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) February 16, 2021

Večeras se vatra vidi sa ogromih daljina, vulkan iz svog grotla izbacuje sivi gusti dim, pepeo i kamenje veličine jednog centimetra. Lava je svojom snagom urušila i deo kratera na jugo-istoku.
Stanovnici Katanije kažu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je prizor spektakularan i veruju da, iako kamenje i pepeo padaju u mnogim mestima u provinciji, nema opasnosti da eksplodirana aktivnost stigne do naselja u prstenu oko Etne.

Pre pola sata počeo je da zaseda krizni štab aerodroma u Kataniji kako bi se donela odluka o eventualnom suspendovanju letova ako pepeo stigne do aerodroma.
Prvo zabeleženo svedočanstvo o erupciji Etne, vulkana visokog 3.300 metara, seže još od 425. godine pre nove ere, a iako su erupcije česte, retko prouzrokuju veliku štetu.
Izvor: Novosti
North Face odbio da proda jakne kao božićni poklon za radnike naftne kompanije

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.