Dosta je laži! Čaves je živ

Izvor: B92, 22.Dec.2012, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dosta je laži! Čaves je živ"

Karakas -- Jedna od ćerki lidera Venecuele Uga Čavesa negirala je "laži" o zdravstvenom stanju svog oca, pošto su se u javosti proširile glasine da je preminuo od raka.

"Poštujte porodicu, a naročito poštujte moj narod. Dosta je laži! Mi smo uz oca, koji živi, bori se, oporavlja se... uz Božju pomoć", napisala je Marija Gabrijela Čaves na svom nalogu na Tviteru.

Marija, drugo od četvoro Čavesove dece, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalazi se u Havani sa svojim ocem, koji se tamo oporavlja od operacije kancera, preneo je AFP.

Glasine o navodnoj smrti 58-godišnjeg predsednika pojavile su se pošto je on, početkom meseca, četvrti put otišao na operaciju kancera.

Prema poslednjim izveštajima, međutim, Čavesovo zdravlje se popravlja, pošto mu je otklonjena respiratorna infekcija koju je dobio posle operacije.

Čaves bi trebalo 10. januara i zvanično da preuzme treći predsednički mandat, pošto je pobedio na izborima u oktobru.

On je u međuvremenu imenovao šefa diplomatije i potpredsednika Nikolasa Madura da ga privremeno zameni u obavljanju državničkih obaveza.

Lider Venecuele, koji je na vlasti od 1999, nikad nije saopštio od koje vrste kancera je oboleo, ali su mediji preneli da su mu lekari na Kubi prošle godine uklonili tumor iz karlice.

Njegovi najbliži saradnici su ranije izjavili da je posle najnovije operacije došlo do komplikacija, uključujući krvarenje, ali da se čini da je i ta komplikacija stavljena pod kontrolu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČAVEZOVA ĆERKA: Dosta laži, moj otac je živ!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Dec.2012

- Poštujte porodicu, a naročito poštujte moj narod. Dosta je laži! Mi smo uz oca, koji živi, bori se, oporavlja se. Uz Božju pomoć - poručila je na Tviteru Marija Gabrijela, Čavezova ćerka

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.