Đukanović potpisao ponovo izglasane zakone

Izvor: Vostok.rs, 25.Jan.2021, 17:01

Đukanović potpisao ponovo izglasane zakone

Potpisao sam Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine, napisao je Đukanović na Tviteru.
"Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale", naveo je Đukanović. Đukanović je dodao da se nada da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, "stvoreni uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti". S obzirom na jasnu Ustavnu normu iz člana 94 stav 2 koja glasi: „Predsjednik Crne Gore dužan je da proglasi ponovno izglasani zakon”, nema prostora za drugačije ustavno postupanje Predsjednika države.
— Milo Đukanović (@predsjednik_cg) January 25, 2021 "Vjerujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan način", dodao je Đukanović. Poslanici Skupštine Crne Gore prethodno su ponovo usvojili izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, a koje je Đukanović prvi put odbio da potpiše. Izmjene su usvojene glasovima 41 poslanika. Usvojene su i izmjene Zakona o izmjenama i dopunama zakona o kreditnim institucijama, Zakona o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.