Dita fon Tiz: Beograd je egzotika

Izvor: B92, 22.Feb.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dita fon Tiz: Beograd je egzotika

Nezvanična kraljica burleske, Dita fon Tiz (von Teese), koja danas stiže u Beograd, uporedila je naš glavni grad sa varošicom Fond di Lak (Fon du Lac) u američkoj državi Viskonsin (Wisconsin).

"Danas putujem u Beograd... Pre 16 godina mislila sam da je moj nastup u Fond di Laku, Viskonsin nešto egzotično", napisala je Dita na svom twitter nalogu.

Izgleda da je zaboravila da se 2005. već razgolitila u "egzotičnom" Beogradu, izvodeći striptiz na zatvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvog Sajma erotike.

Ova nezvanična kraljica burleske dolazi u Beograd gde će nastupiti 24. februara na proslavi 3. rođendana "Grand" kazina. Njen nastup trajaće pola sata, a uz Ditu goste će zabavljati Tanja Bošković, Dado Topić, Filip Pat i Belgrade Dixieland Orchestra.

Rođena 1972. kao Heder Rene Svit (Heather Renée Sweet) u Ročesteru, Mičigen, Dita fon Tiz je jedna od najpopularnijih burlesknih umetnica danas. Poznata je po klasičnom retro stilu i fasciniranošću kinematografijom četrdesetih.

Završila je baletsku školu i dizajn kostima.

Jedna je od malobrojnih plavuša koja se farba u crno.

U 18. godini je počela karijeru u lokalnom strip klubu a od 1993. izvodi burleskni ples. Do sada je u svojim nastupima koristila ogroman tufer za puderisanje, kočije, veliku čašu za martini i kadu sa tušem.

1996. objavila je prvu knjigu o fetišima i burleski "Burlesque and the Art of the Teese/Fetish and the Art of the Teese".

Od 2005. do 2007. bila je u braku sa kontroverznim rokerom Merilinom Mensonom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.