Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšoj švedskoj ministarki smeta karta Republike Srpske

BANJALUKA - Delegacija Evropskog savjeta za spoljne odnose, koju je predvodio potpredsjednik odbora ovog savjeta Karl Bilt, u posjeti je Bosni i Hercegovini, a Bilt se juče u Banjaluci susreo s predstavnicima Republike Srpske.

Uoči susreta, Bilt je na svom zvaničnom Twitter profilu objavio mapu Republike Srpske, što je izazvalo reakcije korisnika ove društvene mreže, među kojima se prva oglasila Aida Hadžialić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bivši ministar za srednjoškolsko i obrazovanje odraslih u Švedskoj.

Ona je u odgovoru Biltu napisala: "Voljela bih da ste postavili fotografiju cijele zemlje i njeno cijelo ime, to je Bosna i Hercegovina".

Bilt je odgovorio da je fotografija zanimljiva sama po sebi, nakon čega se Hadžialićeva ponovo nadovezala.

''Brine me da stvara iluziju o statusu Republike Srpske koja nakon svega, proizilazi iz zločina'', napisala je Hadžialić, inače rođena u Foči.

Talks in Republika Srpska on how to accelerate the reform and EU agenda for Bosnia. Economic growth and jobs. pic.twitter.com/qJpQcs9bdC

Podsjetimo, Hadžialićeva je podnijela ostavku na mjesto minitra za srednjoškolsko i obrazovanje odraslih, nakon što se našla u centru skandala. Naime, ona je zaustavljena u Kopenhagenu dok je vozila pod dejstvom alkohola. Inače je bila najmlađi ministar u Švedskoj ikada.

(NN, N1)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bilt za Bošnjake postao ČETNIK samo zato što je pomenuo JEDNO IME

Izvor: Blic, 06.Jul.2017, 13:44

Da se od muve napravi slon specijalitet je u Bosni i Hercegovini, uverio se ovog puta Karl Bilt, kopredsedavajući Odbora Evropskog saveta za spoljne odnose...Village of Kozarac in the Serb part of Bosnia. Special history. Wanted to come here before more political talks. pic.twitter.com/LcvEQe63JG..Želeći...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.