Amerikanci su hteli GLADNU RUSIJU NA KOLENIMA, ali ih je RUSKO ŽITO SAHRANILO! RUSI LIKUJU NA TVITERU! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci su hteli GLADNU RUSIJU NA KOLENIMA, ali ih je RUSKO ŽITO SAHRANILO! RUSI LIKUJU NA TVITERU! (FOTO)

Prema preliminarnim podacima ruskog Ministarstva poljoprivrede prinos ruskih žitarica ove godine iznosi skoro 110 miliona tona, što je u odnosu na isti period 2018. godine više za 11 miliona tona.

Ovu vest potvrdio je danas ruski ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev.

- Vidimo da su ciljevi Državnog poljoprivrednog programa o bruto proizvodnji već postignuti. Do kraja godine računamo na ispunjenje plana i očekujemo ukupnu žetvu žitarica u iznosu od oko 118 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << miliona tona - rekao je šef Ministarstva poljoprivrede.

Konkretno, predviđa se prinos pšenice do 78 miliona tona - dodao je on.

Rezimirajući preliminarne rezultate žetve u 2019. godini, Patrušev je naglasio da ne samo da rastu kvantitativni, već i kvalitativni pokazatelji. Konkretno, u 2019. godini, prvi put nakon sedam godina, požnjevena je pšenica najviše, prve klase.

Ovu lepu vest podelila je na svom Tviter nalog u i Ambasada Rusije u SAD, očiglendo želeći da je podeli sa svojim "amričkim prijateljima".

- Ruski farmeri požnjeli su 110 miliona tona žitarica - tvitovala je ambasada, uz fotografije nepreglednih ruskih žitnih polja.

Russian Farmers Harvest 110 Million Tons of Grain

👨🏼‍🌾 https://t.co/VyWv4qrrio 🌾

SaveTheDate🗓️ Mark your calendar for Oct 9-12#GoldenAutumn is the main #agricultural forum of @Russia🇷🇺

🌽🥕🥒🍆🍅🌶🍒🍑🍈🍓🍇

👩🏼‍🌾 https://t.co/adLQhoB31N 🍋

🍉🍊🍐🍎🍏🐂🐄🦃🐑🐐🐖 pic.twitter.com/21gwGYIJPC

— Russia in USA 🇷🇺 (@RusEmbUSA) October 4, 2019

Ranije ove godine, analitičari Ministarstva poljoprivrede SAD (USDA) predviđeli su da će Rusija požnjeti 38,4 miliona tona žitarica za stočnu ishranu: kukuruza, ječma, raži, ovsa i prosa. Ukupan prinos biće 115,4 miliona tona, preneli su tada ovu američku prognozu Vedomosti.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.