Usred tenzija: Turski dron sleteo na sever Kipra

Izvor: B92, 16.Dec.2019, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usred tenzija: Turski dron sleteo na sever Kipra

Turska je uputila izviđački dron na severni deo podeljenog Kipra usred tenzija oko eksploatacije nafte i gasa u vodama kod Kipra.

Turska agencija Anadolija prenosi da je dron Bajraktar TB2 turske proizvodnje poleteo iz vazdušne baze u Dalamanu i da je sleteo na aerodrom u Gečitkali odnosno Lefkoniko, kako kažu Grci.

Ministar spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova kiparskih Turaka rekao je juče da će turske isporuke biti ograničene na nenaoružane letelice jer "nema potreba" za oružanim, prenosi AP.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu rekao je prošle nedelje da Turska ima pravo da spreči svako neovlašćeno bušenje u vodama za koje tvrdi da pripadaju Turskoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KAKAV POTEZ ERDOGANA! Turska posle kupovine S-400 uputila Americi jedan ZAHTEV, čeka se odgovor Vašingtona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 01:10

Turske vlasti su predložile Sjedinjenim Američkim Državama da od njih kupe protivvazduhoplovne sisteme "Patriot", izjavio je ministar spoljnih poslova te zemlje Mevlut Čavušoglu...Trenutno se čeka odgovor Vašingtona...- Turska veruje da je Amerika i dalje njen saveznik. Niko ne može da poništi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.