Uhapšen jedan od vođa škaljarskog klana

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2018, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen jedan od vođa "škaljarskog" klana

Kotoranin Jovan Vukotić koji važi za vođu "škaljarskog" kriminalnog klana uhapšen je u Turskoj i sinoć je isporučen Srbiji, objavili su podgorički mediji, a potvrđeno je i agenciji Beta u crnogorskoj policiji.

Vukotić ima dvojno državljanstvo i Turska nije htela da ga isporuči Grčkoj koja ga potražuje.

Prethodno su pojedini mediji javili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da su braća Jovica i Igor Vukotić uhapšeni juče ujutro u Turskoj.

Kako navode u MUP-u Srbije, Vukotić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe "škaljarci", za kojim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu poternicu zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina.

"Škaljarci" se pored krijumčarenja velike količine narkotika, dovode u vezu i sa drugim teškim krivičnim delima, ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i slično.

Crnogorske vlasti raspisale su nedavno međunarodnu poternicu za Igorom Vukotićem, koga sumnjiče za pripremanje više krivičnih dela.

Specijalno tužilaštvo nekoliko meseci istraživalo je delovanje grupa koje su, kako osnovano sumnjaju, formirali Igor Vukotić, Erogen Brajović i Ranko Radulović, čiji je cilj, prema navodima iz naredbe za sprovođenje istrage, bio likvidacija policijskih funkcionera, službenika ANB, bezbednosno interesantnih osoba.

Na meti petnaestočlane grupe, prema saznanjima do kojih je došao specijalni policijski tim, bio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Autor: Beta, Vijesti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U Turskoj uhapšen vođa škaljarskog klana, isporučen Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Sep.2018

Kotoranin Jovan Vukotić koji važi za vođu "škaljarskog" kriminalnog klana uhapšen je juče u Turskoj i sinoć je isporučen Srbiji, objavili su podgorički mediji, a potvrđeno je i agenciji Beta u crnogorskoj policiji. Kako saznaje Beta, Vukotić ima dvojno državljanstvo i Turska nije htela da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.