UTIŠANA ATINA Srbija moćna i bez Jokića

Izvor: 011vodič.com, 18.Avg.2019, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UTIŠANA ATINA Srbija moćna i bez Jokića

Košarkaši Srbije pobednici su Akropolis kupa. Posle Turske i Italije, oni su u Atini posle produžetka savladali Grčku 85:80 (17:19, 14:19, 21:15, 20:15, 13:8).
U ponedeljak igraju Vulverhempton – Mančester junajted, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.40. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
Dramatična utakmica je odigrana u OAKA areni. Nošeni podrškom sa tribina, grčki košarkaši su krenuli mnogo bolje. Prema očekivanjima, predvodio ih je Janis Adetokumbo. Bio je odličan i njegov brat Tanasis koji je u prvom poluvremenu postigao tri trojke.
Treba reći da je Srbija igrala bez Nikole Jokića. Centar “orlova” se u dogovoru sa selektorom Alerksandrom Đorđevićem vratio u Srbiju, pa će pred put za Kinu da se priključi reprezentativcima. Od ranije u timu nisu Miloš Teodosić i Vladimir Lučić, dok je još u subotu bilo jasno da Dragan Milosavljević ne putuje na Mundobasket.
I tako oslabljeni, srpski košarkaši nisu dozvolili Grcima da se previše odlepe. Kako se utakmica bližila kraju tako su naši reprezentativci preuzimali konce igre u svoje ruke. Kada je dva minuta ore kraja Nemanja Bjelica doneo vođstvo 64:63, pobednik se gotovo nazirao.
Ovo je bila odskočna daska za sve, pa su Bogdanović i Bjelica još dodali gas. Posebno je zablistao novi član Sakramenta koji je u poslednjem minutu postigao trojku sa devet metara za vođstvo 72:64.
Međutim, Grci se nisu predavali. zaigrali su kao u transu i prišli na 72:69. Pitanje pobednika je mogao da reši Vasilije Micić, ali je promašio oba slobodna bacanja. To je kaznio Tanasis Adetokumbo i postigao trojku za 72:72. Poslednji napad je imala Srbija, ali Bogdanović nije pogodio šut za pobedu, te se ušlo u produžetak.
U dodatnih pet minuta su Bogdanović i Bjelica postigli trojke i doneli prednost 80:75.  Dvadeset tri sekunde pre kraja je Janis Adetokumbo faulirao Marka Gudurića u šutu za tri poena, a ovaj je iskoristio sva tri bacanja. Na semaforu je pisalo 85:80 za Srbiju i slavlje je moglo da počne.
Ovo je šesta pobeda Srbije u pripremama za Svetsko prvenstvo u isto toliko mečeva. Reprezentativci putuju u Kinu gde će da odigraju još jedan turnir, a onda 31. avgusta počinje Mundobasket.
Najefikasniji u pobedi nad Grčkom bio je Bogdan Bogdanović sa 28 poena, dok je 18 postigao Nemanja Bjelica.

The post UTIŠANA ATINA Srbija moćna i bez Jokića appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija pobedila Grčku za trofej "Akropolis kupa"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2019

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfovala je na tradicionalnom Kupu Akropolja u Atini, pošto je večeras u finalu posle produžetka savladala selekciju Grčke sa 85:80 (17:19, 14:19, 21:19, 20:15 - 13:8)...Naš tim je bio znatno oslabljen, jer nije bilo povređenih Miloša Teodosića, Vladimira...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đorđević: Veoma dobar turnir iza nas

Izvor: MozzartSport.com, 18.Avg.2019

Sedam pobeda u sedam utakmica i dobra situacija pred put u Kinu na završnu fazu priprema uoči početka Svetskog kupa. Uprkos svim kadrovskim problemima i izostanku Nikole Jokića u unapred dogovorenom izostanku, Srbija je posle Turske i Italije savladala i Grčku i to pred 18.000 gledalaca u Olimpijskoj...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.