U Turskoj zadržan ruski teretni brod

Izvor: B92, 03.Jul.2022, 17:08

U Turskoj zadržan ruski teretni brod

U Turskoj je zadržan ruski teretni brod, javlja Rojters, pozivajući se na ambasadora Ukrajine u Ankari Vasilija Bodnara.

On je, navodno, prevozio "ukrajinsko žito"

"U potpunosti sarađujemo sa Turskom. U ovom trenutku brod stoji na ulazi u luku, zadržala ga je carinska službe Turske", navodi agencija Rojters reči diplomate.

Ranije je Bodnar saopštio da je brod pod ruskom zastavom koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je isplovio iz Berdjanska uplovio u tursku luku Karas.

Ambasador je napisao na tviteru da se Kijev po nalogu Državnog tužilaštva Ukrajine obratio turskoj strani sa molbom da preduzme odgovarajuće mere.

Kako javljaju ruski mediji, predstavnik carine u turskoj luci Karas nije mogao ni da potvrdi niti da negira tvrdnje ukrajinskog ambasadora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.