Tursku preko Jedrena napustilo više od 36.000 migranata

Izvor: RTS, 01.Mar.2020, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tursku preko Jedrena napustilo više od 36.000 migranata

Tursku je preko Jedrena napustilo 36.776 migranata, saopštio je turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.
Sulejman Sojlu je rekao da je "do 21.02 sati po lokalnom vremenu preko Jedrena našu zemlju napustilo 36.776 migranata", prenosi na Tviteru agencija Anadolija.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je izjavio da je ta zemlja i ranije upozoravala da neće moći da podnese teret novog migrantskog talasa i da će morati da otvori granice ako se nastavi kriza i migrantski talas iz Sirije.
"Šta smo rekli pre nekoliko meseci? Rekli smo da ćemo morati otvoriti granicu ako se kriza nastavi. Uznemirili su se i nisu nam verovali. Šta smo juče uradili? Otvorili smo. Do jutros je granicu prešlo blizu 18.000 migranata", kazao je Erdogan.
Poručio je da Evropska unija mora da održi obećanja koja je dala Turskoj u vezi s pomoći u suočavanju s migrantskom krizom.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.