Turski vojnici mislili da je u pitanju vežba

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jul.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Turski vojnici mislili da je u pitanju vežba"

Vojnici koji su uhapšeni zbog učešća u neuspelom vojnom udaru u Turskoj rekli su istražiocima da su mislili da učestvuju u vojnoj vežbi, prenosi u subotu turski dnevnik "Hurijet".

Grupa od deset oficira i 67 vojnika uhapšena je na međunarodnom aerodromu "Ataturk" u Istanbulu.

Prema turskog lista lista, tokom istrage uhapšeni su rekli da su mislili da je u pitanju vežba.

- Tek kada su ljudi počeli da se penju na tenkove, shvatili su šta se dešava - rekao je jedan od uhapšenih, prenosi list.

Prema svedočenju vojnika, njihov glavnokomandujući, pukovnik, naredio je da se povuku kada su stigle policijske jedinice.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Uhapšeni turski vojnici: Mislili smo da je vojna vežba

Izvor: B92, 16.Jul.2016

Ankara -- Vojnici uhapšeni nakon pokušaja vojnog udara u Turskoj rekli su istražiteljima da su mislili da učestvuju u vojnoj vežbi...Kako prenosi “Raša tudej“, grupa od 678 vojnika i deset oficira uhapšena je u toku noći na aerodromu Ataturk u Istanbulu...U toku istrage, neki od njih su tvrdili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.