Turski film pobednik Silafesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski film pobednik "Silafesta"

Turski film "Turkey: Home of Turquoise", reditelja Dagana Dželajira, dobitnik je nagrade Grand pri za najbolje filmsko ostvarenje na osmom Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma, Silafest, koji se večeras zatvara, saopštio je organizator.

Ovaj turski trominutni film urađen je u produkciji Ministarstva kulture i turizma Turske kao sastavni deo promotivne kampanje ove zemlje, navedeno je u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U kategoriji ekološkog filma glavnu nagradu ponelo je delo "Making an Ancient Forest-Kalkalpen National Park", austrijske rediteljke Rite Šlamberger, koja se bavi povratkom prirode u njeno prvobitno stanje.

Najbolji ekološki srpski film ostvarenje je beogradskog autora Ilije Dimitrijevića "The Miniature World of Serbian Nature - Amazing World of Insects", u kojem prikazuje svet insekata.

Nagrađeni Silafesta su i Srđan Stanković za film "Dunav u Srbiji: 588 impresija" i delo Peke Hare "Polar Night Magic", za najbolji turistički film.

Na ovogodišnjem festivalu stiglo je preko 180 filmova, od kojih je žiri odabrao 33 u kategoriji turističkog i 13 u kategoriji ekološkog filma.

Silafest je član Međunarodnog komiteta festivala turističkih filmova (CIFFT) koji se nalazi pod patronatom Svetske turističke organizacije (UNWTO), jedne od specijalizovanih agencija Ujedinjenih nacija.

CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu, poput onih u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu i drugim gradovima širom sveta.

Ovaj Komitet je uvrstio Silafest među 12 najprestižnijih festivala ove kategorije filmova na našoj planeti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Večeras zatvaranje Silafesta, turski film pobednik

Izvor: B92, 03.Sep.2016

Turski film "Turkey: Home of Turquoise", reditelja Dagana Dželajira, dobitnik je nagrade Grand pri za najbolje filmsko ostvarenje na osmom Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma, Silafest, koji se večeras zatvara, saopštio je organizator...Ovaj turski trominutni film urađen je u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.