Turski avioni pravili probleme Ciprasu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2019, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski avioni pravili probleme Ciprasu

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je danas da su turski vojni avioni pravili probleme helikopteru kojim je on leteo na udaljeno grčko ostrvo da bi proslavio dan nezavisnosti.

Cipras je rekao da su mu "dobrodošlicu" priredili turski lovci koji su narušili grčki vazdušni prostor u blizini ostrva Agatonisi u Egejskom moru.

Turski avioni su naterali pilota helikoptera da izvodi manevre na maloj visini dok nisu stigli grčki lovci i odbili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << turske avione, naveo je grčki premijer.

Grčka i Turska odavno imaju napete odnose i više spornih pitanja među kojima su i teritorijalni sporovi u Egejskom moru. Atina često tvrdi da turski avioni narušavaju grčki vazdušni prostor.

Cipras je rekao da je Grčka posvećena dijalogu i saradnji s Turskom ali da će Grci ako to bude neophodno "učiniti ono što su ih preci naučili, da brane svoju zemlju".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.