Turska upozorava: Američke carine ugrozit će naš savez

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Avg.2018, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska upozorava: Američke carine ugrozit će naš savez

ANKARA - Turska je danas ocijenila da će povećanje carina na čelik i aluminij koje je najavio američki predsjednik Donald Trump, ugroziti odnose između dviju zemalja i obećala je odgovor na tu mjeru koju smatra u suprotnosti s pravilima Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

"Sjedinjene Države bi trebale znati da je jedini rezultat tih sankcija ugrožavanje naših savezničkih odnosa", navelo je ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vanjskih poslova u priopćenju.

Kao i sve mjere poduzete protiv Turske, i ova će dobiti odgovor, dodalo je ministarstvo i preciziralo da ta odluka ne poštuje pravila WTO-a.

Tursko ministarstvo: Trumpovi tvitovi nespojivi su s ozbiljnim državnikom

Ministarstvo je ocijenilo da su komentari Donalda Trumpa na Twitteru nespojivi s jednim ozbiljnim državnikom.

Današnja najava Donalda Trumpa o velikom povećanju carina na uvoz čelika i alumnijia izazvale su pad turske lire, koja je tijekom dana izgubila blizu četvrtine svoje vrijednosti u odnosu na dolar.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je upozorio na gospodarski rat i pozvao sugrađane da prodaju svoje devize ne bi li pomogli turskoj liri, rekavši da je riječ o "nacionalnoj borbi" protiv "gospodarskog rata" koji se, kako tvrdi, vodi protiv Turske.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.