Turska uhapsila važnu figura Islamske države

Izvor: B92, 13.Nov.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska uhapsila "važnu" figura Islamske države

Ankara -- Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu saopštio je danas da je Ankara zarobila "važnu" figuru Islamske države u Siriji.

On je rekao da istražni organi ispituju osumnjičenog, ne iznoseći njegovo ime ni detalje hapšenja.

Turska je saopštila da je zarobila i uhapsila nekoliko članova porodice ubijenog lidera Islamske države Abu Bakra el-Bagdadija, uključujući jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od njegovih žena, sestru i ćerku.

Ta zemlja ovih dana daje publicitet naporima da zarobi članove Islamske države, nakon kritika da bi njena nedavna vojna ofanziva na severu Sirije mogla da dovede do oživljavanja te terorističke organizacije.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turci zarobili "VAŽNU FIGURU" Islamske države, u toku ispitivanje

Izvor: Blic, 13.Nov.2019

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu saopštio je danas da je Ankara zarobila "važnu" figuru Islamske države u Siriji. On je rekao da istražni organi ispituju osumnjičenog, ne iznoseći njegovo ime ni detalje hapšenja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.