Turska traži sankcije za Holandiju?!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Mar.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska traži sankcije za Holandiju?!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je međunarodne organizacije da uvedu sankcije Holandiji, nastavljajući sporenja vezana za političku kampanju koju Ankara sprovodi među turskim imigrantima u Evropi.

Erdogan je, govoreći na mitingu u pokrajini Kodžaeli, u blizini Istanbula, rekao da se Holandija ponaša poput "banana republike" i kritikovao evropske zemlje zbog toga što nisu kritikovale način na koji se Holandija ponela prema turskim ministrima, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

AP navodi da je turski predsednik to izjavio na mitingu u okviru kampanje za referendum na kojem će građani odlučivati o proširenju njegovih ovlašćenja.

Erdogan je prethodno danas zapretio da će Holandija "platiti cenu" nakon što je proterala tursku ministarku za porodicu Fatmu Betul Sajan Kaju.

Foto: Profimedia/Abaca

- Oni će sigurno platiti cenu i takođe, naučiti šta je diplomatija. Naučićemo ih međunarodnoj diplomatiji. Hej Holandijo, ako žrtvujete tursko-holandske odnose zbog izbora u sredu, platićete cenu - rekao je Erdogan u Istanbulu.

Dodao je da je s razlogom optužio holandsku vladu za nacizam i faišizam, rekavši da bi samo takvi režimi zabranili ministrima inostranih poslova da putuju izvan granica svojih zemalja.

- Rekao sam da sam mislio da je nacizam završen, ali nisam bio u pravu. Nacizam živi na Zapadu - izjavio je predsednik Turske.

On je zahvalio Francuskoj, koja je dozvolila turskom ministru inostranih poslova Mevlutu Čavušogluu da se obrati pripadnicima turske zajednice u francuskom gradu Mecu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TURSKA TRAŽI SANKCIJE ZA HOLANDIJU Erdogan nastavlja žestoko: To je banana republika!

Izvor: Kurir, 12.Mar.2017

...Navodi se da je Erdogan, govoreći na mitingu u pokrajini Kodžaeli, u blizini Istanbula, kazao da se Holandija ponaša poput "banana republike" i kritikovao evropske zemlje zbog toga što nisu kritikovale način na koji se Holandija ponela prema turskim ministrima..Tturski predsednik to izjavio na...

Nastavak na Kurir...

"Svete, uvedi sankcije 'banana republici' Holandiji"!

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2017

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u nedelju je pozvao međunarodne organizacije da uvedu sankcije Holandiji, nastavljajući sporenja vezana za političku kampanju koju Ankara sprovodi među turskim imigrantima u Evropi, prenosi Rojters...Agencija navodi da je Erdogan, govoreći na mitingu u pokrajini...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.