Turska produžila vanredno stanje za tri meseca

Izvor: Vostok.rs, 12.Okt.2016, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska produžila vanredno stanje za tri meseca

Parlament Turske potvrdio je uredbu Vlade te zemlje da se vanredno stanje proglašeno nakon pokušaja državnog prevrata, produži za još tri meseca, saopštio je televizijski kanal NTV.

Vlada Turske je 3. oktobra, na preporuku Saveta za nacionalnu bezbednost, produžila vanredno stanje za još 90 dana, počevši od 19. oktobra. U noći 16. jula u Turskoj je grupa pobunjenika pokušala da izvede vojni puč.

U sukobima u Ankari i Istanbulu poginulo je više od 240 ljudi, a više od dve hiljade ih je ranjeno. Pobuna je ugušena. Vlasti Turske optužile su opozicionog islamskog propovednika Fetulaha Gulena za umešanost u pokušaj prevrata i zatražile od SAD njegovo izručenje. Gulen je pobunu osudio i izjavio da nije umešan u nju.  U Turskoj je posle pobune uhapšeno 32.000 ljudi, osumnjičenih za učešće u organizaciji puča. 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.