Turska pozvala na razgovor nemačkog ambasadora

Izvor: RTS, 17.Sep.2017, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska pozvala na razgovor nemačkog ambasadora

Ministarstvo spoljnih poslova Turske pozvalo je na razgovor nemačkog ambasadora u Ankari kako bi izrazilo zabrinutost zbog održavanja "kurdskog militantnog skupa" u Kelnu.
Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Turska osuđuje to što su skup u nemačkom gradu organizovali "produžeci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << terorističke organizacije" Radnička partija Kuridstana (PKK) i dozvoljavanje "terorističke propagande", preneo je Rojters.

"Izrazili smo našu reakciju na snažan način nemačkom ambasadoru u Ankari, koji je pozvan u ministarstvo", dodaje se u saopštenju.
Rojters navodi da se saopštenje izgleda odnosi na demonstracije održane 3. septembra, kada je oko 25.000 pristalica Kurda protestovalo u Kelnu protiv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, a neki od njih su nosili postere lidera PKK Abdulaha Odžalana koji se nalazi u zatvoru.
PKK se nalazi na listi terorističkih organizacija EU i SAD, a zabranjena je i u Nemačkoj, podseća Rojters.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.