Turska, potraga za posmrtnim ostacima Kašogija

Izvor: RTS, 26.Nov.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska, potraga za posmrtnim ostacima Kašogija

Turska policija pretresla je vilu u vlasništvu jednog saudijskog državljanina, u potrazi za ostacima ubijenog novinara Džamala Kašogija.
Vila je u vlasništvu Muhameda Ahmeda Alfaozana, koji je bio u kontaktu sa Mansurom Otmanom Abahusinom, koga javni tužilac u Istanbulu sumnjiči da je deo 15-članog tima, poslatog iz Rijada da ubije Kašogija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Forenzičari i policajci, koji su koristili pse i dronove, pretresali su vilu u mestu Termali, oko 80 kilometara od Istanbula, a kasnije su pretragu proširili i na teren oko susedne vile, javlja AP.
Kako je prenela turska agencija Anadolija, policija nastoji da ustanovi da li se tamo nalaze posmrtni ostaci Kašogija.
"Procenjeno je da je razgovor (Abahusaiina i Alfaozana) bio u vezi sa uklanjanjem ili skrivanjem ostataka Kašogija, nakon što je raskomadan", navodi se u saopštenju tužioca.
AP navodi da se u saopštenju ne pominje da li je nešto pronađeno na mestu pretresa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.