Turska poslala vojno pojačanje na sever Sirije

Izvor: B92, 23.Dec.2018, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska poslala vojno pojačanje na sever Sirije

Turska je uputila vojno pojačanje na sever Sirije u blizini zone pod kontrolom kurdskih snaga, protiv kojih Turska priprema ofanzivu.

To je saopštila opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava, javila je agencija AFP.

"Oko 35 tenkova i drugo teško naoružanje poslato je kod granice sa Sirijom", navela je opservatorija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Turska je nedavno zapretila ofanzivom protiv kurdskih boraca koje smatra povezanim sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK) označenom kao teroristička organizacija.

Kako je navela agencija AP, Turska je navela da će odložiti početak vojne ofanzive posle odluke američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju vojnika SAD iz Sirije.

U sirijskom ratu početom 2011, koji je tokom godina postao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa, poginulo je više od 360.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno unutar zemlje ili izbeglo u susedne države.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska poslala vojno pojačanje na sever Sirije

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Dec.2018

Turska je uputila vojno pojačanje na sever Sirije u blizini zone pod kontrolom kurdskih snaga, protiv kojih Turska priprema ofanzivu, saopštila je danas opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava, javila je agencija AFP..."Oko 35 tenkova i drugo teško naoružanje poslato je kod granice sa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.