Izvor: RuskaRec.ru, 14.Jul.2017, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska kupuje od Rusije dva Trijumfa S-400

Turske vlasti odlučile su da kupe od Rusije dva raketno-zenitna sistema Trijumf S-400 po ceni od 2,5 milijardi dolara, saopštio  je izvor iz Ankare. 
Prema preliminarnom dogovoru Turska će dobiti dva sistema S-400 2018. godine a potom imati mogućnost da sama proizvode još dva takva sistema, prenosi Bloomberg.
Po rečima turskog izvora agencije, ruski sistemi nisu kompatibilni sa odbrambenim sistemima NATO-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << međutim oni neće biti podloži ograničenjima alijanse i moći će da se razmeste na željeno mesto. 
U ovom trenutku strane razmatraju tehničke detalje. Po rečima izvora za konačni završetak projekta moglo bi da bude potrebno oko godinu dana. Namenjeni Tursko S-400 neće biti opremljeni sistemom identifikacije „svoj – tuđ“.
Ambasador Turske u Rusiji Husein Dirioz izjavio je da po pitanju isporuke Ankari S-400 postoji napredak. Tehničke konsultacije napreduju u pozitivnom smeru, a kontakti se nastavljaju, rekao je on.
Po njegovim rečima članstvo Turske u NATO-u ne sprečava isporuke ruskih S-400 ovoj zemlji.
Ministar odbrane Turske Fakri Išik izjavio je da je Ankara blizu donošenja odluke o kupovini S-400 od Rusije.
Ministar odbrane Turske Fakri Išik izjavio je da je Ankara blizu donošenja odluke o kupovini S-400 od Rusije.
Predsednik RF Vladimir Putin rekao je ranije da je Rusija spremna da isporuči Turskoj protivvazdušne sisteme S-400. On je ovo pitanje razmotrio sa predsednikom Turske Tajipom Erdoganom početkom maja, prenosi portal Vzglяd.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Matis: Odluka Ankare da kupi PVO sisteme od Rusije suvereno pravo

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2017, 11:35

Američki ministar odbrane Džejms Matis rekao je da je odluka Ankare da kupi PVO sisteme od Rusije, a ne od svojih saveznika iz NATO-a, suvereno pravo Turske, naglasivši da kompleks S-400 nije kompatabilan sa vojnom tehnikom Severnoatlantske alijanse.. . Matis je pozvao da se sačeka dalji razvoj...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.