Turska invazija je oživela Islamsku državu

Izvor: B92, 12.Okt.2019, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Turska invazija je oživela Islamsku državu"

Sirijske demokratske snage (SDF) koje predvode Kurdi saopštile su da je turski napad na severnu Siriju oživeo Islamsku državu.

Pozvale su zemlje saveznice koje su pomogle u borbi protiv te ekstremističke grupe da zatvore svoj vazdušni prostor za turske ratne avione.

Visoki zvaničnik SDF-a Redur Kselil rekao je u obraćanju koje je prenosila TV da njegove snage nastavljaju saradnju s koalicijom koju predvode SAD protiv Islamske države, čak i pored >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga što sada moraju da se suoče s turskim napadom na severu Sirije, javio je Rojters.

"Turska invazija više ne nagoveštava oživljavanje ID, već ga je upravo oživela i aktivirala njegove ćelije u Kamišliju i Hasaki, kao i svim drugim područjima", rekao je Kselil.

"Mi se sada borimo na dva fronta - jedan je protiv turske invazije a drugi protiv ID", dodao je Kselil.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BORBA NA DVA FRONTA Kurdi tvrde da je turska invazija oživela ISLAMSKU DRŽAVU

Izvor: Blic, 12.Okt.2019

Sirijske demokratske snage (SDF) koje predvode Kurdi saopštile su da je turski napad na severu Sirije oživio Islamsku državu.

Nastavak na Blic...

Vašington povlači iz Sirije hiljadu vojnika

Izvor: 011vodič.com, 13.Okt.2019, 16:44

Sjedinjene Američke Države povući će još oko hiljadu vojnika iz Sirije, izjavio je za Si-Bi-Es šef Pentagona Mark Esper. Prema njegovim rečima, radi se o „svesnom povlačenju“ trupa.. „Možemo se naći između dve vojske koje nastupaju“, rekao je Esper. Prema njegovim rečima, to je...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.