Turska i saveznici srušili Al Bab, bastion ID

Izvor: B92, 10.Dec.2016, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska i saveznici srušili Al Bab, bastion ID

Ankara -- Turska vojska i njeni saveznici ušli su u strateški važno mesto Al Bab, uporište ID na severu Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Oni su ušli u Al Bab sa severoistoka posle žestokih borbi sa džihadistima dok je turska artiljerija bombardovala grad", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, prenosi AFP.

Al Bab se nalazi oko 30 kilometara severoistočno od Alepa.

Turska vojska je 24. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << avgusta pokrenula ofanzivu na severu Sirije, pod nazivom "Štit Eufrata", radi neutralizacije terorističkih pretnji Islamske države i jačanja bezbednosti u pograničnom pojasu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska sa saveznicima srušila Al Bab, uporište Islamske Države

Izvor: Radio 021, 10.Dec.2016

Turska vojska i njeni saveznici ušli su u strateški važno mesto Al Bab, uporište Islamske Države na severu Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava..."Oni su ušli u Al Bab sa severoistoka posle žestokih borbi sa džihadistima dok je turska artiljerija bombardovala grad", rekao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.