Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021, 13:32

Turska bez Larkina u Viktoriji, Grčku predvode Slukas i Kalates

Obelodanjeni spiskovi Turske i Grčke za kvalifikacioni turnir u Kanadi

Košarkaške reprezentacije Turske i Grčke će se u Viktoriji boriti za plasman na Olimpijske igre. Selektori Orhun Ene i Rik Pitino su objavili spiskove igrača na koje računaju za kvalifikacioni turnir, na kojima nema nekoliko važnih igrača. Boje Turske neće braniti Amerikanac Šejn Larkin, dok kod Helena nema zauzete braće Adetokunbo, ali ni Janisa Papapetrua, Kostasa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Papanikolaua, Jorgosa Printezisa i Vasilisa Spanulisa.

Objavili su Turci spisak na kojem se našlo i ime beka Anadolu Efesa Larkina. Ipak, naknadno je obelodanjeno da bivši košarkaš Baskonije i Boston Seltiksa neće moći da pomogne reprezentaciji tokom kvalifikacija. On je pretrpeo povredu u finalnoj seriji turskog šampionata sa Fenerbahčeom, zbog koje je na kraju i uklonjen sa spiska.

Ima će ipak Ene jaku grupu igrača na raspolaganju. Tu su čak četiri igrača iz NBA lige, kako su pozive prihvatili Ersan Iljasova iz Jute, Furkan Korkmaz iz Filadelfije, Omer Jurceven iz Majamija i Džedi Osman iz Klivlenda. Najviše predstavnika ima Bešiktaš, kako su u državnom timu Šehmus Hazer, Alperen Šengun i Sadik Emir Kabadža. Hazer je pokazao veliki potencijal u crno-belom dresu kluba iz Istanbula, ima 22 godine, dok su Šengun i Emir Kabadža četiri godine mlađi.

SPISAK TURSKE ZA OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE

Sertač Šanli (Anadolu Efes, Turska), Bugrahan Tundžer (Anadolu Efes, Turska), Šehmus Hazer (Bešiktaš, Turska), Alperen Sengun (Bešiktaš, Turska), Sadik Emir Kabadža (Bešiktaš, Turska), Doguš Ozdemiroglu (Darušafaka, Turska), Melih Mahmatoglu (Fenerbahče, Turska), Metedžan Birsen (Pinar Karšijaka, Turska), Berk Ugurlu (Tofaš, Turska), Džedi Osman (Klivlend, NBA), Omer Jurceven (Majami, NBA), Furkan Korkmaz (Filadelfija, NBA), Ersan Iljasova (Juta, NBA).

Turska će se na kvalifikacionom turniru u Viktoriji boriti u Grupi B sa selekcijama Urugvaja i Češke. Sa druge strane su Grčka, Kina i Kanada, a poznat je i spisak Helena.

Selekcija Rika Pitina je uz Tursku i Kanadu favorit za plasman u Tokio, ali problemi nisu zaobišli ni Grke. Janis i Tanazis Adetokunbo se bore sa Milvokijem za titulu prvaka istočne konferencije NBA lige (gube 0:1 od Atlante u finalu), dok zbog povreda nema Janisa Papapetrua i Kostasa Papanikolaua, a van stroja su i povratnici Jorgos Printezis i Vasilis Spanulis.

Spisak predvode Kostas Slukas i Nik Kalates, dok u Grčkoj veruju i u jedinog NBA predstavnika, Kostasa Adetokunba.

SPISAK GRČKE ZA OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE

Nik Kalates (Barselona, Španija), Kostas Slukas (Olimpijakos, Grčka), Dimitris Kacivelis (AEK, Grčka), Janulis Larencakis (Olimpijakos, Grčka), Haris Janopulos (Promiteas, Grčka), Nikos Rogkavopulos (AEK, Grčka), Leonidas Kaselakis (Panatinaikos, Grčka), Linos Krisikopulos (AEK, Grčka), Dinos Mitoglu (Panatinaikos, Grčka), Jorgos Papajanis (Panatinaikos, Grčka), Kostas Adetokunbo (LA Lejkers, NBA), Vasilis Kavadas (Iraklis, Grčka).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.