Turska: Sačinjena optužnica protiv Gulena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Avg.2016, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Sačinjena optužnica protiv Gulena

Tursko tužilaštvo je sačinilo optužnicu protiv bivšeg imama Fetulaha Gulena koja sadrži više od 2 i po tisuće stranica i u kojoj ga se optužuju za organiziranje puča  tokom kojeg je poginulo 240 ljudi. Optužnica traži dva doživotna zatvora za Gulena i dodatnih 1900 godina zatvora zbog pokušaja obaranja ustavnog poretka i stvaranje paralelne terorističke oganizacije. Gulen koji živi u egzilu u SAD odbija navode o uključnosti u pokušaj vojnog puča. 
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Turska traži dvije kazne doživotnog zatvora za Gulena i još 1900 godina zatvora

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Avg.2016

ISTANBUL - Tursko tužiteljstvo zatražilo je dvije kazne doživotnog zatvora i dopunsku kaznu od 1900 godina zatvora za bivšeg imama Fethullaha Gulena, optuženog da stoji iza neuspjelog puča 15. srpnja, izvijestila je u utorak turska novinska agencija Anadolija...Optužnicom od 2527 stranica državno...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.