Izvor: RTS, 02.Okt.2020, 14:05

Turska: Odluke samita EU odvojene od stvarnosti

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su mnoge odluke samita Evropske unije koja se tiču Turske odvojene od stvarnosti, i izrazilo zabrinutost zbog stalnog pozivanja evropskog bloka na uvođenje sankcija Ankari.
Kipar je insistirao da evropski blok uvede sankcije Turskoj, ali se zadovoljio kompromisom da se u decembru izvrši revizija ponašanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Turske u vezi sa istraživanjem energenata u istočnom Mediteranu i potom uvedu sankcije ako provokacije ne prestanu, preneo je Rojters.

"Nije konstruktivno i dalje koristiti jezik sankcija i opisivati korake koje je naša zemlja preduzela u odbrani naših prava i prava kiparskih Turaka kao nezakonita", navelo je tursko Ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju.
Lideri EU su na samitu u Briselu ponovili svoju punu solidarnost sa Grčkom i Kiprom i pozvali Tursku da se u regionu Istočnog Mediterana uzdrži jednostranih radnji koje su u "suprotonost sa interesima EU i koje krše međunarodno pravo i suverena prava država članica EU". 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Turska: Odluke samita EU odvojene od stvarnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2020

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su mnoge odluke samita Evropske unije koja se tiču Turske odvojena od stvarnosti, i izrazilo zabrinutost zbog stalnog pozivanja evropskog bloka na uvođenje sankcija Ankari...Kipar je insistirao da evropski blok uvede sankcije Turskoj, ali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.