Turkey Blocks: Turska ponovo blokira društvene mreže

Izvor: NovaEnergija.net, 05.Nov.2016, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turkey Blocks: Turska ponovo blokira društvene mreže

Turska je toliko poznata po svojim učestalim blokadama raznih internetskih servisa i ograničavanju slobode govora, da već postoji i internetski servis koji izveštava samo o takvim događajima – TurkeyBlocks.
Danas je na ovoj stranici objavljeno, a kasnije su korisnici to i potvrdili, da su turske vlasti ponovno krenule u akciju protiv internetskih velikana, pa su neke popularne društvene mreže i usluge >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << blokirane, a drugima je značajno otežan pristup.
Od noćas korisnici iz Turske ne mogu da pristupe Twitteru, Facebooku i YouTubeu, što je tamo već postalo skoro pa uobičajeno. Dodatno, otkrivene su i restrikcije prilikom pristupa WhatsAppu, Skypeu i Instagramu, te je njihovo korištenje gotovo nemoguće.
Kao i do sada, razlozi za ovu blokadu političke su naravi. Ovoga puta internetska cenzura je pokrenuta zbog hapšenja nekolicine vodećih ljudi stranke HDP, pa se vlasti blokiranjem društvenih mreža i servisa za komunikaciju žele zaštititi od kritika na sopstveni račun, pa žele da onemoguće medije da o svemu izveštavaju bez njihove kontrole.
Izvor: SEEbiz
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.