Srpkinje počistile i Koreju za kraj

Izvor: Mondo, 15.Jun.2018, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinje "počistile" i Koreju za kraj

Odbojkašice Srbije trijumfalno su okončale ligaški deo prvog izdanja Lige nacija i na završnom turniru u Nanđingu igraće u grupi sa SAD i Turskom.

Foto: MN Press

Srpske odbojkašice maksimalnim učinkom završile su poslednjih turnir Lige nacija u premijernom izdanju tog takmičenja.

U Santa Feu upisale su sve tri pobede, jer su posle selekcija SAD i Argentine nadigrale i tim Južne Koreje rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:10, 25:11.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Zahvaljujući pobedi, i porazu Brazila u duelu sa Italijom, Srbija je zauzela drugo mesto posle pet odigranih turnira sa skorom od 12 pobeda i tri poraza.

Na završnom turniru u Nanđingu, koji je na programu od 27. juna do 1. jula, igraće u grupi sa selekcijama SAD, koja je zauzela prvo mesto i petoplasiranom Turskom, dok će u drugoj grupi biti domaćin Kina, Brazil i Holandija.

Na poslednjem meču u Santa Feu Branko Kovačević, pomoćnik selektora Zorana Terzića, koji nije ni doputovao u Argentinu, ukazao je šansu igračicama koje su na prethodnim duelima ima manje minutažu.

Bez Tijane Bošković, Stefane Veljković, Ane Antonijević i Silvije Popović, koje nisu ni bile u sastavu za poslednji turnir, a i bez pomoći povređenih Brankice Mihajlović i Mine Popović, u srpskom timu istakle su se Ana Bjelica sa 13 osvojenih poena, a Maja Aleksić i Jelena Blagojević upisale su po 10.

Kod Južne Koreje najbolja je bila Đajeong Li sa 10 osvojenih poena.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Odbojkašice Srbije u grupi sa SAD i Turskom

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2018

Odbojkašice Srbije igraće s prvoplasiranim SAD i petoplasiranom Turskom u B grupi na završnom turniru Lige nacija u Nanđingu...A grupu čine Kina, Brazil i Holandija. Takmičenje po grupama biće igrane od 27. do 29. juna, 30. juna će biti igrana polufinala, a finale i meč za treće mjesto je 1....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.