Srbija i po Evrostatu evropski šampion s rastom BDP od 5 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 14:40

Srbija i po Evrostatu evropski šampion s rastom BDP od 5 odsto

Srbija je sa stopom rasta bruto domaćeg proizvoda od 5,0 odsto u prvom kvartalu ove godine ostala evropski šampion prema ažuriranom pregledu Evrostata, u kojem je došlo do izmene podataka i mesta na rang listi za mnoge od 36 evropskih ekonomija.

Na najnovijoj listi evropske statističke službe, Srbija čvrsto drži mesto broj 1, a prate je Irska i Turska s rastom od po 4,5 procenata.

U vrh tabele probile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su se Rumunija i Crna Gora sa stopama rasta od po 2,7 posto, ispred Litvanije i Bugarske čije su privrede u prva tri meseca porasle za po 2,4 procenta.

Hrvatska se nalazi na 15. poziciji sa stopom rasta od 0,3 odsto, Severna Makedonija je 17. s rastom od 0,2 procenta, dok je Slovenija na mestu broj 33 sa padom BP-a od 3,4 posto.

Na začelju tabele su Španija i Francuska s padom BDP-a u prvom tromesečju od po 4,1 i 5,0 posto, respektivno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.