Šojlu: Tursku napustilo više od 76.300 migranata

Izvor: RTS, 01.Mar.2020, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojlu: Tursku napustilo više od 76.300 migranata

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Šojlu saopštio je preko naloga na "Tviteru" da je preko Jedrena zemlju do sada napustilo više od 76.300 migranata.
Sulejman Šojlu je na Tviteru naveo da je taj broj zabeležen do 09.55 sati po lokalnom vremenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Migranti iz Turske u kolonama su krenuli ka Evropi preko Jedrena koji je smešten na turskoj granici sa Grčkom i Bugarskom. 
Hiljade migranata stigle su na granični prelaz Kapikule i napuštaju Tursku ka Grčkoj, a turski graničnici ih ne sprečavaju u tome od petka, navodi Anadolija.
Grčka koristi sva moguća sredstva kako bi demotivisala migrante koji su na njenoj istočnoj granici da pokušaju da je pređu.
Poslednjih sati raste i broj izbeglica i migranata koji pristižu na obale grčkih ostrva, piše Katimerini.
Grčke vlasti su identifikovale čamce sa migrantima i pre ulaska u grčke vode i alarmirale tursku obalsku stražu, ali nisu dobili nikakav odgovor, pa su migranti uspeli da dođu do Grčke.
Snage na granici sa Turskom jača i Bugarska.
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručila je na Tviteru da Evropska unija pažljivo prati razvoj situacije na grčko-turskoj granici i da Grčka i Bugarska imaju punu podršku Brisela.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan juče je izjavio da je ta zemlja i ranije upozoravala da neće moći podneti teret novog migrantskog talasa i da će morati otvoriti granice ako se nastavi kriza i migrantski talas iz Sirije.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tursku do sada napustilo skoro 80 hiljada migranata

Izvor: B92, 01.Mar.2020

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu saopštio je da je preko Jedrena do sada Tursku napustilo više od 76.300 neregularnih migranata..."Do 09.55 sati po lokalnom vremenu preko Jedrena našu zemlju je napustilo 76.358 migranata", naveo je resorni ministar u poruci na Tviteru...Tokom jučerašnjeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.