Slavica ispred Vlade traži odgovor: Gde su njena deca?

Izvor: B92, 23.Nov.2016, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavica ispred Vlade traži odgovor: Gde su njena deca?

Majka troje dece koje je pre godinu i po njihov otac, državljanin Turske, oteo i odveo u Tursku, borbu za svoju decu nastavlja ispred Vlade Srbije.

Slavica Burmazović je do svoje dece probala da stigne sudskim putem, pravosudni organi Srbije i Turske su decu dodelili majci, ali ona ne zna gde se deca nalaze.

Majka pet meseci nije videla ni čula decu, poslednja tri meseca nema informacije o Esmi, Ajši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Tariku, koje je otac Ejup Sabri Jundžu u avgustu prošle godine oteo i odveo u Tursku.

Turski sud je svaki put presudio u korist Slavice, ali su joj nadležni samo jedanput, u maju, dozvolili da vidi decu.

“Taj susret je bio strašno emotivan. Najmlađe dete mi je reklo da ga povedem sa sobom, da će biti u koferu. Kad se setim tog susreta vraća mi se osmeh na lice. Ta dva dana su nešto što me sve vreme drži u životu”, kaže Slavica.

Ona danas ne zna ni kako su njena deca, kako provode vreme, da li idu u školu, da li su gladna... Ne može ni da ih obraduje, ni da ih uteši.

“Ja ovom prilikom molim premijera, ministra spoljnih poslova, de ih ne imenujem, sada i ministarku pravde da upute pismo molbe svojim kolegama u Turskoj da se ovaj slučaj konačno završi i da se po svim presudama koje su donete deca vrate meni. Od današnjeg dana, svaki radni dan sam ovde, od 12 do 14 sati, čekam da me neko primi na sastanak ili da mi se deca vrate”, dodaje Slavica.

Sud u Mersinu je na prvom ročištu doneo prvostepenu odluku kojom su deca vraćena Slavici, na tu odluku otac je uložio žalbu, predmet je vraćen na odlučivanje u Viši sud u Ankari i krajem maja njegova žalba je odbijena. U julu Ministarstvo pravde Turske je obavestilo Ministarstvo pravde Srbije da je otac uložio reviziju, uz komentar da postupak neće dugo trajati, jer nema osnova za ponavljanje.

“Poslednje informacije kojima raspolaže Ministarstvo pravde kada je u pitanju slučaj Slavice Burmazović, a koje su dobijene od Ministarstva pravde Turske, jeste da je njen bivši suprug napustio Tursku, da je otišao u Iran i da će biti lišen slobode na šest meseci kada bude lociran, zbog kršenja privremene mere. Ministarstvo pravde je Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, gde se vodi krivični postupak protiv oca, dalo instrukciju početkom novembra šta je potrebno za raspisivanje međunarodne poternice”, navodi se iz Ministarstva pravde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši muž joj preko Sirije ODVEO DECU U IRAN gde nasilno ŽELI DA UDA 12-GODIŠNJU ĆERKU!

Izvor: Blic, 23.Nov.2016

Moj bivši muž Ejup Sabri Jundžu, sa moje troje dece prebegao je iz Turske u Siriju, odakle je kao izbeglica otišao u Iran. Poslednja informacija koju imam, koje se ujedno najviše i plašim je da najstariju ćerku Esmu (12) namerava da uda u Iranu, jada se Slavica Burmazović, koja je danas protestvovala...

Nastavak na Blic...

Majka traži pomoć države da joj vrati decu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2016

Slavica Burmazović, majka troje dece koje je pre godinu i po njihov otac, državljanin Turske, oteo i odveo u Tursku, danas je borbu za svoju decu nastavila ispred zgrade Vlade Srbije...Na protestu je nosila transparent "Pomozite mi da vratim moju decu" i njihove slike, a podržali su je prijatelji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.