Sedam sati pucnjave u restoranu - 20 mrtvih (VIDEO)

Izvor: Press, 14.Avg.2017, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam sati pucnjave u restoranu - 20 mrtvih (VIDEO)

Naoružani napadači za koje se veruje da su islamski ekstremisti otvorili su u nedelju uveče vatru na jedan turski restoran u glavnom gradu Burkine Faso.
Foto:B92.net
Nasilje je trajalo do ranih jutarnjih časova, pri čemu je poginulo najmanje 20 osoba, javlja Rojters.
To je drugi takav napad u poslednje dve godine u Burkini Faso koji je izveden u restoranu koji posećuju turisti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << U napadu u januaru 2016. ubijeno je 30 ljudi.
Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, a ubijena su sva trojica napadača.

Bezbednosne snage Burkine Faso okončale su nakon više od sedam sati operaciju protiv terorista, izjavio je ministar komunikacija Remi Dandžinu.

"Operacija je završena, ali pretraživanje okoline restorana se nastavlja", rekao je on i potvrdio da je broj žrtava napada porastao na 18, prenosi AFP.
Ministar za komunikacije Remi Dandžinu rekao je novinarima da je najmanje 17 osoba ubijeno, a da je osam ranjeno.

Agencije navode da su među ubijenima jedan državljanin Turske i jedan državljanin Francuske.

U napadu na jedan restoran u Burkini Faso u januaru 2016. godine poginulo je 30 ljudi.

Ministar Remi Dandžinu je, na konferenciji za štampu, kazao i da su bezbednosne snage ubile trojicu napadača, prenosi Rojters.
Prema njegovim rečima radi se o terorističkom napadu, a tačan broj žrtava se još ne zna jer je bezbednosna operacija još u toku.

Jedan od očevidaca izjavio je da je čuo pucnjavu i video kako gosti restorana "Aziz" u centru Uagadugua istrčavaju iz restorana, kao i policiju i žandarmeriju kako okružuju restoran.

"Aziz" je turski restoran u prestonici Burkine Faso, omiljen među strancima.

U međuvremenu, francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ambasada te zemlje u Burkini Faso u kontaktu sa lokalnim vlastima, a da je francuskim državljanima savetovano da izbegavaju deo grada u kome se nalazi restoran.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Devetoro mrtvih u seriji napada na UN u Maliju

Izvor: RTS, 15.Avg.2017, 01:17

Najmanje devet osoba ubijeno je u napadima naoružanih džihadista na dve baze Ujedinjenjih nacija u Maliju, saopštile su UN. Među ubijenima i najmanje četiri napadača. . U seriji napada ubijen je jedan pripadnik mirovnih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.