Saudijski princ: Slučaj Kašogi mučan, pravda će prevagnuti

Izvor: RTS, 24.Okt.2018, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijski princ: Slučaj Kašogi mučan, pravda će prevagnuti

Muhamed bin Salman, saudijski princ prestolonaslednik, navodi da je slučaj ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija "mučan" i da će "pravda prevagnuti". Tokom telefonskog razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom ocenio je da je potrebno da se "zajedničkim snagama rasvetle svi aspekti ubistva".
U obraćanju na investicionom samitu u Rijadu, Muhamed bin Salman je rekao i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svi krivci biti kažnjeni, kao i da će Saudijska Arabija i Turska zajedno raditi na "postizanju rezultata", prenosi Rojters.

Salman je nazvao Kašogijevo ubistvo "gnusnim zločinom koji se ne može opravdati", navodi AP.
Ranije danas princ Muhamed bin Salman razgovarao je sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o "potrebi da zajedničkim snagama rasvetle sve aspekte ubistva" saudijskog novinara, saopštili su turski zvaničnici.
Erdogan i Salman su, u telefonskom razgovoru, takođe razgovarali i o koracima koje treba preduzeti u istrazi, prenela je agencija AP.
Turski zvaničnici su naveli da je do razgovora došlo na inicijativu saudijskog princa.
Turske vlasti tvrde da je saudijski tim od 15 članova ubio Kašogija u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, a Saudijska Arabija je tek posle više od dve nedelje saopštila da je Kašogi ubijen u konzulatu u tuči.
Neki međunarodni poslovni lideri povukli su svoje učešće na samitu zbog ubistva saudijskog novinara, prenosi AP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAUDIJSKI PRINC: Kašogijevo ubistvo je mučan slučaj, ali pravda će prevagnuti! Krivci će biti kažnjeni!

Izvor: Kurir, 24.Okt.2018

Saudijski princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman izjavio je danas da je slučaj ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija "mučan" i da će "pravda prevagnuti".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.